Paul Bäcklin med band

2024-07-12

19:30

Paul Bäcklin till Borås! Den här gången tar han med sig sitt band till underbara Sagateatern. Är det fint väder: konsert ute! Är det regnigt: konsert inne!

En förköpsbiljett ger dig bekväm plats med bättre översikt! Boka nu!

Bandet på turnén består av en av Göteborgs hetaste producenter, Johan Weber, på elgitarr, trummisen från ett av Englands största nutida rockband ”Catfish and the Bottlemen”, Rob Hall från Wales, och på bas; den oerhört överkvalificerade Jonas Nilsson, kompositör och kontrabasist i bl.a. jazz/rock-bandet Don Qui 5, samt såklart Paul Bäcklin, känd som frontman i Americana/Stoner-bandet The Diamond Man Clan som släppte sin senaste skiva på Sony Music Entertainment.

”Låtskrivaren och artisten Paul Bäcklin varvar livet i sin hemstad Göteborg med en välgömd liten gård i en skogsdal i saltstänkta Bohuslän.

Efter bara två soloalbum har Bäcklins rötter letat sig djupt ner i den americanadoftande folkrock-scenen i Skandinavien, med ett rykte om oerhört starka och välbesökta liveframträdanden.

Noggrann med den känslomässiga aspekten av det välskrivna ordet, presenterar Bäcklin vidsträckta landskap, utforskar livsåskådning, och visar samtidigt, om än lite motvilligt, upp berget som ackumulerats på ni-vet-vad-realism-bänken medan lyssnarens fantasi lämnas med smakfullt fria tyglar.

Pauls unika melodiska identitet får mottagaren att känna sig helt trygg medan han tjurskalligt stångas, mjukt välkomnar och provocerar i sin värld av melankoli, humor och rå styrka.”

Kategorier:

Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *